Loading…
#LROJ20 – Welkom bij de VVOJ Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek 2020.
Hieronder vind je het volledige programma. Nog niet ingeschreven? Dat kan hier.
Saturday, March 7 • 09:30 - 10:15
Opening: THE BUREAU LOCAL

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

De opening van #LROJ20 is in handen van Charles Boutaud, datajournalist bij The Bureau Local. Dit Engelse onderzoeksjournalistieke netwerk timmert sinds 2010 aan de weg met spraakmakende publicaties, waarin altijd lokale en regionale data leidend zijn. Keer op keer toont The Bureau Local hoe al die plaatselijke verhalen met elkaar verbonden zijn en hoe groot de impact van lokale en regionale onderzoeksjournalistiek kan zijn als collega’s en betrokken burgers uit alle delen van het land samenwerken.

In zijn presentatie laat Charles Boutaud aan de hand van een aantal aansprekende onderzoeken van The Bureau Local zien hoe zijn organisatie te werk gaat. Hoe zorg je ervoor dat lokaal en regionaal verzamelde data vergelijkbaar blijven? Hoe kunnen ook eenpitters en journalisten op onderbezette redacties bijdragen aan de verhalen? Hoe werk je samen met die betrokken burgers? En hoe maak je van alle verhalen die lokaal en regionaal worden verzameld weer één geheel, het onderzoeksjournalistieke verhaal met landelijke impact?

Maak alvast kennis met Bureau Local:

Speakers
avatar for Charles Boutaud

Charles Boutaud

datajournalist, The Bureau Local
Charles Boutaud (1991) studeerde journalistiek in Montreal, Canada, en vertrok daarna, in 2014, naar de Cardiff University in Wales. Daar behaalde hij een master of science in computational journalism, een studierichting op het snijvlak van journalistiek en informatica/kunstmatige... Read More →Saturday March 7, 2020 09:30 - 10:15
Theaterzaal

Attendees (18)