Loading…
#LROJ20 – Welkom bij de VVOJ Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek 2020.
Hieronder vind je het volledige programma. Nog niet ingeschreven? Dat kan hier.
Saturday, March 7 • 10:20 - 11:20
Van liberale hindoeschool tot heilige melkkoe

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Den Haag heeft de grootste hindoegemeenschap van ons land, met vooral wortels in Suriname en India. Den Haag is daardoor verrijkt met een hindoeradiozender en twee hindoebasisscholen.
Hoewel de meeste hindoestanen prima hun weg weten te vinden in stad en land, houden zij veel van hun cultuur binnenskamers, zeker wanneer er iets fout gaat. Dat merkte Hans Otte, verslaggever bij Omroep West, toen hij een serie verhalen maakte over de Algemene Hindoe Basisschool in Den Haag. Deze liberale hindoeschool splitste zich af van een traditioneel bolwerk waarin bestuurders zich verrijkten – om vervolgens in eenzelfde moeras te belanden.
Anonieme tips bleken moeilijk te herleiden of te verifiëren en leidden pas na enkele maanden tot publicatie. Maar toen het deksel eenmaal van de beerput was, kwam er een golf aan informatie vrij. Otte reconstrueerde hoe een cultuur zich door manipulatie, intimidatie en schaamte liet ringeloren. In deze sessie vertelt hij hoe hij te werk is gegaan en waarmee je te maken krijgt als je als journalist onderzoek doet in een zo gesloten gemeenschap.

Hier vind je de verhalen die Otte maakte over de school.

Speakers
avatar for Hans Otte

Hans Otte

politiek verslaggever, Omroep West
Hans Otte (60) begon zijn journalistieke loopbaan bij KRO Echo, één van de voorlopers van het Radio 1 Journaal. Via Veronica Nieuwsradio, RTL en SBS kwam hij bij Omroep West in Den Haag. Lange tijd was hij politiek redacteur op en rond het Binnenhof, maar ook in die functie werkte hij... Read More →


Saturday March 7, 2020 10:20 - 11:20
LOKAAL LROJ 1 Padualaan 99, Utrecht

Attendees (6)