Loading…
#LROJ20 – Welkom bij de VVOJ Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek 2020.
Hieronder vind je het volledige programma. Nog niet ingeschreven? Dat kan hier.
Saturday, March 7 • 13:40 - 14:40
Doorpakken met de Wob: Wob-generator en Wob-knop

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Een Wob-verzoek versturen, dat lukt de meeste van ons nog wel, zij het met moeite. Maar hoe gaat het dan verder? Hoe zorg je dat je je niet met een kluitje in het riet laat sturen, of eindeloos aan het lijntje wordt gehouden? Hoe maak je optimaal gebruik van de mogelijkheden om in bezwaar en beroep te gaan? Kortom, hoe pak je door?
Aan de hand van deze vragen en de situaties waarin deelnemers na het versturen van hun Wob-verzoeken in terecht zijn gekomen, bespreken we hoe je effectiever kunt 'wobben'.
Daarnaast besteden we alvast kort aandacht aan twee Wob-tools in ontwikkeling: de Wob-Generator van de VVOJ en de Wob-Knop. Met deze hulpmiddelen kun je binnenkort snel Wob-verzoeken gaan opstellen, digitaal versturen én monitoren.

Alvast meer lezen:

Speakers
avatar for Liset Hamming

Liset Hamming

jurist en journalist, freelance
Liset Hamming (1981) is jurist en freelance journalist met een interesse in de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) en openbare data. Sinds 2017 is ze lid van de Wob-werkgroep van de VVOJ, waar ze zich inzet voor het ontwikkelen van online tools om snel en makkelijk Wob-verzoeken te maken én te versturen... Read More →
avatar for Tim Staal

Tim Staal

onderzoeksjournalist, Investico
Tim Staal is onderzoeksjournalist en Wob-expert bij het onderzoeksjournalistieke platform Investico. Daarnaast is hij gepromoveerd docent internationaal recht aan de UvA. Als onderzoeksjournalist schreef hij onder meer over de schuldenindustrie en de financiële sector. Hij is li... Read More →


Saturday March 7, 2020 13:40 - 14:40
LOKAAL LROJ 3 Padualaan 99, Utrecht

Attendees (11)