Loading…
#LROJ20 – Welkom bij de VVOJ Trainingsdag Lokale en Regionale Onderzoeksjournalistiek 2020.
Hieronder vind je het volledige programma. Nog niet ingeschreven? Dat kan hier.
Saturday, March 7 • 11:40 - 12:40
Zet je publiek aan het werk – lokale data crowdsourcen

Sign up or log in to save this to your schedule and see who's attending!

Van onveilige verkeerssituaties tot vuurwerkoverlast en van vervuilde grond tot de dikte van het natuurijs: het zijn allemaal voorbeelden van onderzoeken die zijn gedaan met de input van lezers. Yordi Dam, datajournalist en medeoprichter van LocalFocus, leert je tijdens deze praktische workshop hoe je jouw publiek inzet om 'nieuwe statistiek' op lokaal niveau te maken.

Wat zijn casussen waarbij datacrowdsourcing goed werkt? Welke vragen stel je aan je publiek? En wat kun je vervolgens met de (geografische) gegevens doen?

Tijdens de workshop leer je werken met Mapgather, een tool van LocalFocus waarmee je eenvoudig informatie van je publiek verzamelt op de kaart. Over geluidsoverlast, bijvoorbeeld, of de eikenprocessierups. De verzamelde data leveren nieuwe inzichten en unieke verhalen op.

NB: NEEM JE LAPTOP MEE!

Alvast meer lezen over het werk van LocalFocus:

Speakers
avatar for Yordi Dam

Yordi Dam

Local Focus
Yordi Dam (1991) is datajournalist en mede-oprichter van LocalFocus; een datajournalistiek persbureau voor (regionale) mediaorganisaties. Hij is gespecialiseerd in het verzamelen, analyseren en visualiseren van statistieken op lokaal niveau. Daarnaast maakt hij onder de naam #rap... Read More →


Saturday March 7, 2020 11:40 - 12:40
LOKAAL LROJ 3 Padualaan 99, Utrecht

Attendees (8)